(ВІДЕО) У Вінниці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого прикордонника Євгена Пікуса

НАЗАД
21 березня 2015 17:55

Сьогодні у м. Вінниця відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому в зоні проведення АТО герою-прикордоннику Євгену Михайловичу Пікусу.&l

Сьогодні у м. Вінниця відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому в зоні проведення АТО герою-прикордоннику Євгену Михайловичу Пікусу.

У рамках відкриття меморіальної дошки на честь вихідця з Вінниччини підполковника Державної прикордонної служби України Євгена Пікуса, який загинув 25 серпня 2014 року на сході країни, відбувся мітинг-реквієм.

Нагадаємо що Євген Пікус, будучи офіцером Східного регіонального управління, під час виконання бойового завдання в районі пункту пропуску «Красна Талівка» 11 липня 2014 року врятував життя двом прикордонникам, які підірвалися на фугасі та були тяжкопоранені. Євген виніс поранених з-під вогню. За це відважний прикордонник був нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Роковим для офіцера став день, коли у бойовому зіткненні поблизу Красної Талівки прикордонники, серед яких був і Євген, зіткнулися з диверсійно-розвідувальною групою, яка порушила кордон з території Росії. Бій тривав 2,5 години. Терористи з території Росії вели вогонь з мінометів, 2 БТРів та 2 БМП. Також українських прикордонників обстріляли некерованими реактивними ракетами два бойові вертольоти  Мі-24 збройних сил Росії. У бою загинули 4 прикордонники, 3 - були поранені.  Тоді прикордонники вистояли, прорив диверсантів не відбувся. Однак, на жаль, серед загиблих був і підполковник Євген Пікус.

8 вересня 2014 року Указом Президента України за особливу  мужність та героїзм, виявлені у захисті держави, суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі підполковник  Євген Пікус був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У відкритті  меморіальної дошки, яку встановили на будівлі школи № 30 м. Вінниця, взяли участь родина та близькі героя, представники Державної прикордонної служби України, міської влади, товариші по службі, учні та вчителі школи та просто небайдужі вінничани.

Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу Євгена. І рідні і друзі, і бойові побратими згадували його як прекрасну людину, надійного друга і товариша, доброго і люблячого чоловіка та батька. Не стримували сліз більшість присутніх на заході людей. Після мітингу усі присутні  пам'ять героя вшанували хвилиною мовчання  та покладанням квітів на могилу героя, яка знаходиться на міському кладовищі.

Жителі Вінниччини та учні школи будуть завжди пам’ятати земляка, який віддав своє життя за Україну та український народ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси