(ВІДЕО) Співробітники Держприкордонслужби та Нацполіції викрили канал торгівлі людьми

НАЗАД
16 лютого 2018 14:13

В міжнародному аеропорту «Київ» правоохоронці завадили переправленню двох дівчат до Об’єднаних Арабських Еміратів з метою надання сексуальних послуг.

Міжнародний канал торгівлі людьми викрили оперативні співробітники Західного регіонального управління Держприкордонслужби спільно з правоохоронцями відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП Тернопільської області. Затримання та слідчі дії проводилися під процесуальним керівництвом прокуратури.

Так, в міжнародному аеропорту «Київ» правоохоронці завадили переправленню двох дівчат до Об’єднаних Арабських Еміратів з метою надання сексуальних послуг. У пастку сутенерів потрапили жительки Тернополя та Львова.

Одночасно співробітники Держприкордонслужби та Нацполіції затримали у Тернополі двох організаторів злочинної діяльності. Протиправну діяльність організували 21-річна студентка одного з вишів Тернополя разом зі спільником-однолітком.

Вони, шляхом обману та використовуючи погане матеріальне становище потенційних жертв, вербували дівчат для сфери надання ескорт-послуг в Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах. Також забезпечували майбутніх жертв необхідними документами та квитками для перельоту. За свої послуги організатори каналу торгівлі людьми отримували від іноземців грошову винагороду майже 1000 доларів за кожну.

Затриманим організаторам злочинного бізнесу, відповідно частини 2 ст. 149 ККУ (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини), загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси