(ВІДЕО) Прикордонники викрили в Одесі нарколабораторію по масштабному виготовленню важких наркотиків

НАЗАД
07 червня 2016 15:01

Членів злочинного угруповання, які організували в м. Одесі нарколабораторію, де виготовляли сильнодіючі наркотичні засоби з метою розповсюдження на терито

Членів злочинного угруповання, які організували в м. Одесі нарколабораторію, де виготовляли сильнодіючі наркотичні засоби з метою розповсюдження на території  України та за її межі викрили оперативні співробітники Держприкордонслужби в рамках спільно проведеної операції разом з правоохоронцями України, Німеччини та  інших країн ЄС.

Варто зазначити, що викриттю цього злочинного угруповання передувала кропітка робота правоохоронців протягом півроку. Розпочата вона була з інформації, отриманої Держприкордонслужбою України від представника митної служби Німеччини при Посольстві ФРН в Україні про виявлення на території Німеччини в жовтні-листопаді минулого року кількох поштових відправлень із вкладенням наркотиків.

Підпільну лабораторію злочинці організували в орендованому організаторами будинку одного з елітних котеджних містечок. Під час санкціонованого обшуку було виявлено наркотичні засоби (амфітамін), близько 50 кілограмів прекурсорів та хімічних речовин для виготовлення наркотиків, колби, обладнання для фасування та відправлення посилок з наркотиками поштою. Крім того, вилучено електронне обладнання для дистанційного управління процесом виготовлення наркотиків. Також в рамках операції проведено обшуки в двох орендованих квартирах викритих спільників, де знайдено незареєстрований пристрій для відстрілу гумових куль, наркотичні засоби та близько 12 кілограмів прекурсорів і хімічні речовини для виготовлення наркотиків, пакувальні матеріали тощо.

Усі члени угруповання є переселенцями з тимчасово окупованої території Донецької області.

Під час операції встановлено, що замовлення на наркотичні засоби приймали через електронну пошту в мережі Інтернет від клієнтів з України, з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також багатьох країн світу.

 Правоохоронці також вилучили 36 поштових відправлень з вкладенням наркотиків, які адресувались до таких країн як США, Німеччини, Швейцарії, Японії, Австралії, Польщі, Великобританії, Греції.

Загальна кількість виявленої речовини склала 1,5 кілограми синтетичних наркотиків та  близько 500 грамів марихуани.

 На даний час триває досудове розслідування за ст. 305, 307 КК України. Причетні особи можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси