(ВІДЕО) На Харківщини правоохоронці ліквідували канал незаконного переміщення товарів через державний кордон України

НАЗАД
01 грудня 2017 08:55

Співробітники оперативних підрозділів Східного регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії з представниками Державної фіскальної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області ліквідували канал незаконного перем

Співробітники оперативних підрозділів Східного регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії з представниками Державної фіскальної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області ліквідували канал незаконного переміщення товарів через державний кордон України.

Так, оперативним шляхом правоохоронці з’ясували, що злочинне угруповання, яке складалось з числа мешканців Харкова, через мережу Інтернет здійснювало пошук осіб, які потребували допомоги в переміщенні товарів з України на територію Російської Федерації. Під видом інтернет-замовлень,  вантаж за допомогою логістичних компаній доставлявся до міста Харків на ім’я одного з членів угруповання. Після отримання товару правопорушники незаконно переправляли його через державний кордон до РФ. Згодом, з використанням російських логістичних компаній, товар розповсюджувався територією Росії та на неконтрольовані українською владою райони Луганської та Донецької областей. Ця схема переміщення товарів працювала й в зворотньому порядку.

За результатами оперативних та слідчих заходів, в рамках кримінального провадження за статтею 212 ККУ «Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів», правоохоронці під процесуальним керівництвом прокуратури, провели обшуки власності підозрюваних. Як результат, у фігурантів кримінальної справи було вилучено банківські картки, в тому числі й Сбербанку Росії, готівку в 360 тисяч рублів РФ та понад 36 тисяч доларів США, одяг на суму 11 мільйонів гривень, який саме планувалось незаконним шляхом переправити через державний кордон поза пунктами пропуску. А в помешканнях одного з членів угруповання правоохоронцями було виявлено 1400 доларів США, понад 35 тисяч рублів РФ, 58 пакунків з товаром, який призначений до відправлення в Росію, на загальну суму 250 тисяч гривень.

Крім того, було виявлено підпільний цех з пошиву одягу, в якому знаходилось більше 60 швейних машинок та 75 промислових рулонів тканини. В цеху було організовано підпільне виробництво одягу під виглядом відомих брендів торгових марок.

Днями, в рамках цього ж кримінального провадження, поблизу пункту пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» спільною правоохоронною групою було виявлено автомобіль «УАЗ», який також належав вказаному угрупованню. В салоні автівки знаходилось 36 сумок з товаром, які злочинці планували переправити до РФ в пішому порядку партіями під видом ручної поклажі. Сума виявленого товару склала близько 300 тисяч гривень.

Загальна сума вилученого товару складає понад 12 мільйонів гривень.

На цей час тривають слідчі заходи, після закінчення яких планується вручення підозр фігурантам кримінального провадження.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси