Відбулося 34-те засідання Консультативної Ради EUBAM

НАЗАД
16 вересня 2020 16:53

16 вересня 2020 року відбулося 34-те засідання Консультативної Ради Місії Європейського Союзу з надання прикордонної допомоги Україні та Молдові.

Зважаючи на протиепідемічні заходи з недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, засідання Консультативної ради (вперше) відбулось в режимі відеоконференції.

У заході взяли участь представники міністерств закордонних справ, прикордонних і митних відомств України та Республіки Молдова, Представництв Європейського Союзу в Україні та Республіці Молдова, Міжнародної організації з міграції, Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Під час засідання Глава EUBAM пан Славомір Піхор довів присутнім основні досягнення в роботі EUBAM в період з листопада 2019 року по серпень 2020 року, а також результати незалежної оцінки діяльності Місії, яку було проведено незалежними експертами Представництва ЄС в Україні на початку 2020 року.

Також Глава EUBAM подякував всім відомствам та організаціям, представники яких були присутні на засіданні за самовіддану працю в умовах пандемії та підтримку щодо продовження мандату Місії до 2023 року.

На порядок денний засідання було винесено питання запровадження процедур повноцінного спільного контролю в пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон для автомобільного сполучення «Кучурган − Первомайськ» та «Рені − Джюрджюлешть». 

Сторони підтвердили можливість запровадження повноцінного спільного контролю в цих пунктах пропуску після остаточного завершення робіт з реконструкції інфраструктури зазначених пунктів пропуску.

Також під час засідання було обговорено питання подальшої співпраці з EUBAM щодо боротьби з транскордонною злочинністю та підтримання безпеки і стабільності в регіоні.

Прикордонні та митні відомства України та Республіки Молдова підтвердили актуальність щодо проведення спільних правоохоронних операцій на спільній ділянці державного кордону та висловили свою готовність до участі в цих спільних заходах.

Наступне засідання Консультативної Ради відбудеться в січні 2021 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси