ВАЖЛИВО! ТЕМПЕРАТУРНИЙ СКРИНІНГ. Результати доби – 12 березня 2020 року

НАЗАД
13 березня 2020 09:19

Триває реалізація комплексу організаційних та практичних заходів щодо запобігання розповсюдженню на територію України коронавірусу COVID-19.

Військовослужбовці Державної прикордонної служби України забезпечують проведення температурного скринінгу громадян, які в’їжджають в Україну через пункти пропуску на державному кордоні, а також у КПВВ на лінії розмежування у зоні проведення операції Об’єднаних сил та на адмінмежі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим у цілодобовому режимі.

Минулої доби, 12 березня, прикордонники перевірили 113’889 осіб. 

3 іноземців з підозрою на захворювання виявлено у авіаційному пункті пропуску «Бориспіль». Стосовно даних осіб медики провели експрес-тест на наявність COVID-19. За результатами тесту коронавірусну інфекцію не підтверджено.

ВАЖЛИВО! Словацька Республіка запровадила обмеження з метою запобігання поширенню корона вірусу. За інформацією від словацької сторони з 08.00 13 березня 2020 року на в’їзд до Словаччини пропускатимуться лише особи, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Республіки, на виїзд зі Словаччини – без обмежень. Водіїв вантажних автомобілів обмеження не стосується.

Додаткові режимні заходи запроваджує і Румунія. Через консультаційний пункт «Порубне», від румунських прикордонників отримано інформацію про умовне розділення територій країн Європи на зони ризику. Під час в’їзду до Румунії з зон ризику, осіб направляють до представників МОЗ Румунії для проведення перевірочних заходів в карантинній зоні протягом 7 днів. У разі відмови – особа не пропускається та повертається зворотно. Відповідно до отриманої інформації на даний час Україна до зон ризику не входить.

Загалом, від 25 лютого цього року, українські прикордонники перевірили вже понад 1,76 млн громадян. В результаті, виявлено 40 осіб з підвищеною  температурою, 18 з них ізольовано для проведення медико-санітарних заходів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси