В Правила перетинання державного кордону громадянами України внесені зміни

НАЗАД
11 лютого 2023 10:29

Рішенням Уряду розширено категорії жінок та чоловіків, серед визначеної категорії, які можуть виїхати за кордон на час воєнного стану в Україні.

Постановою від 10 лютого 2023 року внесені зміни до пункту 2-14 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57, із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 69.

Так, пропуск через державний кордон жінки, у тому числі тієї, яка є усиновлювачем, опікуном, піклувальником, однією з прийомних батьків або однією з батьків-вихователів, яка має або виховує дитину або кількох віком до 18 років, з метою відвідування дитини за кордоном або супроводу, здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів. Зокрема – паспортний документ для виїзду за кордон, свідоцтво про народження дитини, а також документи, що підтверджують перебування дитини за кордоном.

Так само це стосується й чоловіка, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем, за умови, що він не перебуває у шлюбі та самостійно виховує та утримує дитину без участі матері,  із числа зазначених у цьому пункті осіб, які мають або виховують дитину або кількох віком до 18 років.

Для чоловіків додатково до документів зазначених для жінок для виїзду до дітей мають бути документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно.

Зі змінами до Правил можна ознайомитися за посиланням.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси