В Одесі правоохоронці затримали громадянина В’єтнаму, який організовував переміщення співвітчизників до країн ЄС

НАЗАД
19 липня 2017 16:24

Безпосередньо під час заходів з реалізації інформації було виявлено групу громадян Республіки В’єтнам у кількості 24 осіб, з яких 15 перебували на території України з порушенням чинного законодавства. Вказану групу планувалось незаконно переправити до кра

Співробітники оперативних підрозділів Держприкордонслужби спільно з представниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області в рамках кримінального провадження, передбаченого ч.2 ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон) затримали 47-річного громадянина Республіки В’єтнам. Іноземець з метою незаконного збагачення організував і здійснював незаконне переправлення іноземних осіб через державний кордон України до країн Європейського Союзу.

Так, безпосередньо під час заходів з реалізації інформації було виявлено групу громадян Республіки В’єтнам у кількості 24 осіб, з яких 15 перебували на території України з порушенням чинного законодавства. Вказану групу планувалось незаконно переправити до країн ЄС.

В ході проведення санкціонованих обшуків вилучено кошти, які правопорушник отримав за сприяння незаконної організації та подальшого переправлення через державний кордон, мобільні телефони. Також за однією з адрес, де проводився обшук, в приміщенні, що належить фігуранту був виявлений цех, який раніше використовувався для виготовлення одягу відомих брендів, вилучено швейне обладнання та лекала.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюються усі особи, причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Організатора каналу нелегальної міграції затримано в порядку ст. 208 КПК України та вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси