В Адміністрації Держприкордонслужби обговорили питання проведення операції «Кордон-2018»

НАЗАД
22 березня 2018 13:12

Сьогодні відбулася міжвідомча нарада з питань організації проведення під загальною координацією відомства спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018».

Сьогодні за ініціативи Адміністрації Держприкордонслужби відбулася міжвідомча нарада з питань організації проведення під загальною координацією відомства спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018». Участь в обговоренні пропозицій та узгодження спільних дій, окрім співробітників Держприкордонслужби, взяли представники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Служби безпеки України, Національної гвардії, Збройних Сил, Державної фіскальної служби, Державної міграційної служби, Державної авіаційної служби, Міністерства інфраструктури, Міністерства освіти, Укрзалізниці та Украероруху. Крім того, на відеозв’язку перебували представники регіональних управлінь і органів охорони державного кордону, а також регіональних органів й підрозділів усіх взаємодіючих структур.

Напередодні наради Адміністрацією Держприкордонслужби проведено аналіз обстановки, що складається на державному кордоні з початку року. Її довели до всіх присутніх. Статистика, за окремими показниками, вказує на тенденції росту протиправної діяльності. Зокрема відмічається збільшення затримань нелегальних мігрантів (на 6%), порушників прикордонного режиму (на 3%), порушень правил перебування іноземців в Україні (в 1,9 рази) та вилучення боєприпасів (на 13%) тощо.

Зважаючи на це і для упередженого реагування на прогнозований розвиток обстановки протягом квітня-листопада буде проведена спільна спеціальна прикордонна операція «Кордон – 2018». Відмітимо, що це не перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої планується залучити не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але  й представників правоохоронних органів суміжних країн. 

Під час операції очікується зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях, випереджувальне реагування на прогнозований розвиток обстановки. При цьому основні зусилля зосереджуватимуться на протидії контрабанді зброї, наркотичних засобів, незаконному переміщенню через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів та ін. Для проведення операції визначено п’ять основних напрямів, в межах областей, що межують з кордоном, окрім тимчасово окупованих територій.

У ході наради учасники обговорили порядок спільних дій, підтримання взаємодії, здійснення контролю за реалізацією визначених завдань  та  доведено замисел на проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон–2018», а також обговорено основні нагальні питання. Зазначимо, що під час операції передбачені раптові дії резервів Державної прикордонної служби, підвищення щільності охорони державного кордону, застосування спільних міжвідомчих груп, повітряний моніторинг із застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації, спільні перевірки суб’єктів авіаційної діяльності, викриття місць накопичення контрабандних товарів та вантажів, спільні заходи з охорони кордону із колегами суміжних країн, патрулювання морської та річкових ділянок.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси