УВАГА! Уряд вніс зміни в ПЕРЕЛІК виключень для іноземців, яким не заборонено в’їзд в Україну

НАЗАД
09 вересня 2020 16:43

Зокрема, зміни стосуються переліку виключень для іноземців, яким не заборонено в’їзд в Україну. Ці норми прописані в Постанові Уряду від 02 вересня 2020 р. № 791.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови № 641 від 22 липня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Зокрема, зміни стосуються переліку виключень для іноземців, яким не заборонено в’їзд в Україну. Ці норми прописані в Постанові Уряду від 02 вересня 2020 р. № 791.

Так, абзац, в якому йде мова про осіб, які мають родинні зв’язки з громадянами України, зазначено, що до виключень про заборону підпадають особи, які є одним із подружжя, батьками, дітьми, бабою або дідом громадянина України. При цьому звертаємо увагу, що згідно з законодавством правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття.

Разом з тим, відповідно до змін скасовується норма, що передбачала можливість в’їзду в Україну іноземців, які прямували територією нашої держави транзитом.

Також деталізовано й питання, якщо особи прямують в Україну на навчання. Власне відповідний абзац доповнено, що це мають бути заклади вищої освіти.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси