Уряд дозволив в’їзд в Україну іноземцям, вакцинованим хоча б однією дозою

НАЗАД
20 серпня 2021 15:29

Відповідні зміни Кабінет Міністрів України прийняв на засіданні 18 серпня.

Згідно з внесеними змінами до Постанови Уряду від 9 грудня 2020 року, іноземці серед іншого звільняються від карантинної заборони на в’їзд в Україну за наявності іноземного COVID-сертифіката, якщо такий сертифікат підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Такий сертифікат має бути виданий уповноваженими органами держав ― членів Європейського Союзу або уповноваженими органами інших іноземних держав, з якими Україною укладено міжнародні договори про взаємне визнання COVID-сертифікатів.

Крім того, не підлягають самоізоляції після перетинання державного кордону України чи прибуття з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя особи, які мають документ, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією чи кількома дозами вакцин, включених Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, або одужання особи від COVID-19.

 Раніше в’їжджати з-за кордону без самоізоляції після отримання лише однієї дози вакцини (неповного курсу) могли лише громадяни України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси