(ВІДЕО) Улов на понад 1 мільйон гривень. На Херсонщині прикордонники затримали браконьєра

НАЗАД
22 березня 2021 09:27

Прикордонники відділу «Скадовськ» спільно з представниками Херсонського рибоохоронного патруля виявили громадянина України, який незаконно здійснював вилов водних живих біоресурсів на маломірному плавзасобі.

В ході реалізації інформації оперативних співробітників Херсонського прикордонного загону, поблизу населеного пункту Красне, прикордонники відділу «Скадовськ» спільно з представниками  Херсонського рибоохоронного патруля виявили громадянина України, який незаконно здійснював вилов водних живих біоресурсів на маломірному плавзасобі.

За допомогою месинової сітки браконьєр спіймав 3 рибини білуги, 3 рибини  камбали, 1 рибину осетра та 14 крабів, які занесені до Червоної книги України. Загальна сума збитків державі складає понад 1 мільйон 118 тисяч  гривень.

Ще двох браконьєрів на маломірному плавзасобі з уловом на 30 тисяч гривень виявили прикордонники відділу «Чонгар» на узбережжі Утлюцького лиману.

В обох випадках в діях порушників вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом».

Зазначимо, з метою недопущення порушення режиму державного кордону, прикордонного режиму та протидії незаконному вилову живих водних ресурсів з 20 березня 2021 року розпочались оперативно-профілактичні заходи  «Узбережжя-2021». Заходи проводяться у взаємодії з Держекоінспекцією, Держрибагенством та Національною поліцією.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси