Українсько-румунські навчання «Riverine-2020» стартували в Ізмаїлі

НАЗАД
09 вересня 2020 09:37

Основною задачею Дунайських маневрів є відпрацювання взаємодії Військово-Морських Сил ЗС України та Румунії із безпосереднім залученням корабельно-катерного складу прикордонних відомств двох держав.

Прикрашені прапорами розцвічування 5 кораблів ВМС Румунії та катер прикордонної поліції вітали кораблі й катери ВМС України, а також Морської охорони Держприкордонслужби, із дотриманням дистанції, стоячи на якорі в румунських водах, навпроти морського вокзалу, де пришвартувалися українські учасники навчань.

Безпосередню участь в урочистих заходах взяли лише командувачі двох флотів, керівники навчань з румунської та української сторін і офіцери штабу навчань.

У вітальному слові командувач ВМС Румунії контр-адмірал Міхай Панайт відзначив, що спільні тренування з єдиною системою стандартів НАТО – це запорука вмілих та ефективних дій у майбутньому. «…Не так важливо, якій загрозі ми протидіємо – військовому підрозділу, терористичному угрупованню, диверсійній групі, порушникам кордону чи світовій вірусній пандемії. Насправді, найважливішим є отримані навички, вміння та злагодженість дій, а також, ефективність вжитих заходів, щоб ворожа сила була нейтралізована», – додав Міхай Панайт.

Маневри корабельно-катерного складу, протиповітряна оборона корабля в специфічних умовах річкової навігації, забезпечення безпеки цивільного судноплавства, робота тральної групи та інші безконтактні завдання навчань відпрацьовуватимуться у звичайному режимі.

В той же час штаб навчань і решта елементів, які передбачають контактування, переведені у режим внутрішньонаціонального відпрацювання.

Зауважимо, що основною задачею Дунайських маневрів є відпрацювання взаємодії Військово-Морських Сил ЗС України та Румунії із безпосереднім залученням корабельно-катерного складу прикордонних відомств двох держав.

Ізмаїльський загін Морської охорони вперше самостійно представляє Морську охорону Державної прикордонної служби у навчаннях «Riverine-2020». Для новоствореного загону це ще один досвід участі у міжнародних навчаннях та напрацювання щільного партнерства з румунськими колегами, від яких також задіяний один прикордонний катер.

Перший день навчань був насичений маневруваннями великого строю з 12 одиниць, традиційно, без зупинки цивільної навігації. Відпрацьовувались і елементи оглядових операцій в умовах висадки в межах однієї національної і, навіть, відомчої групи. Також проведено міжнаціональну операцію із здійснення тралення ділянки Дунаю, де ймовірне виявлення підводних вибухонебезпечних «сюрпризів» попередніх воєн та боїв минулих років. Умовно витралена міна знищена корабельно-підривною командою ВМС України.

Попереду ще 3 насичених дні річкових навчань.

Фото: АРМІЯ INFORM та Наталії ГУМЕНЮК

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси