(ВІДЕО) В окремих українських пунктах пропуску та прикордонних підрозділах успішно проведено оцінювання за новою методикою

НАЗАД
24 квiтня 2018 08:45

В Адміністрації Держприкордонслужби перші українські офіцери вже пройшли навчання з порядку проведення оцінювання за новою методикою.

У рамках проекту TWINNING розробляється механізм оцінювання, який базуватиметься на системі, яка сьогодні використовується в державах-членах ЄС шенгенської зони, однак ця система буде розроблена відповідно до вимог українського законодавства та організаційної структури Держприкордонслужби, і дозволятиме вивчати технічні вразливості системи прикордонного контролю, а також її кадрові ресурси, стан навченості персоналу тощо.

В Адміністрації Держприкордонслужби перші українські офіцери вже пройшли навчання з порядку проведення оцінювання за новою методикою. Минулого тижня ця система була перевірена на практиці в ретельно підібраних одинадцяти українських пунктах пропуску морського, авіаційного та сухопутного сполучення. Для наших офіцерів це був новітній досвід, тому важливою та корисною була підтримка досвідчених європейських фахівці, які були залучені до проведення заходів на місцях. 

У ході візитів співробітники відібраних для оцінювання пунктів пропуску Львівської, Харківської, Одеської, Херсонської, Закарпатської областей мали змогу презентувати наявні спроможності підрозділів виконувати завдання за призначенням, а експерти здійснили оцінку ефективності процедур на кордоні, зокрема, під час виявлення підроблених документів чи викрадених автомобілів, рівня обізнаності персоналу та здатність реагувати на різні ситуації, які можуть виникнути під час несення служби. Також оцінено стан управління персоналом, професіоналізм та навченість, стан інфраструктури та обладнання, стан аналізу ризиків та управління потоком інформаційних даних, порядок організації, запобігання транскордонній злочинності, міжвідомче співробітництво, проведення пошукових та рятувальних операцій на морі, захисту прав людини і багато інших питань. Експерти з берегової охорони працювали в Одеському загоні морської охорони та управлінні Морської охорони Адміністрації Держприкордонслужби.

Після тривалого та інтенсивного брифінгу за участі всіх команд у п’ятницю ввечері було підбито підсумки робочого тижня. Результати такого роду вперше проведеного оцінювання наразі ще аналізуються експертами. Висновки будуть надані під час наступного заходу проекту через декілька тижнів.

Виявлені в ході оцінювання «кращі практики в діяльності прикордонників» будуть поширені у подальшому й на інші пункти пропуску через кордон.

У випадку, якщо вони виявляться ефективними для покращення стану безпеки на кордоні, будуть сприятливими для подорожуючих та законної транскордонної діяльності,  - вони будуть впроваджені на національному рівні, після того, як новий механізм оцінювання оперативно-службової діяльності Держприкордонслужби України стане офіційно встановленою процедурою.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси