Українські прикордонники спільно з поліцією і прикордонниками Словаччини ліквідували канал переправлення незаконних мігрантів з В’єтнаму

НАЗАД
12 серпня 2017 12:31

На кордоні з Словаччиною завершилася успішна спільна операція по компроментації та ліквідації каналу незаконної міграції громадян В’єтнаму. Діяльність каналу припинили співробітники Держприкордонслужби, Національної поліції у тісній співпраці з прикордон

Державна прикордонна служба України проводить успішні заходи з інтеграції в європейський безпековий простір. При цьому важливою складовою є робота і співпраця українських та іноземних оперативних співробітників.

Черговим кроком в цьому напрямку стало успішне завершення спільної операції на кордоні з Словаччиною по компроментації та ліквідації каналу незаконної міграції громадян В’єтнаму. Діяльність каналу припинили співробітники Держприкордонслужби, Національної поліції у тісній співпраці з прикордонною поліцією Словацької Республіки.

Ще на початку серпня цього року оперативні співробітники прикордонного відомства України спільно з ГУ Нацполіції в Закарпатській області та залученням словацьких прикордонників зібрали інформацію про наміри злочинців переправити в країни Європи велику групу незаконних мігрантів. Аби ліквідувати діяльність каналу правоохоронці по обидва боки кордону спланували відповідні заходи по цій групі.

Оперативники постійно відслідковували формування групи та поступове переміщенням іноземців в прикордоння. Зокрема, серед них були ті, які раніше вже намагалися незаконно потрапити в країни ЄС в складі інших груп, та ті які на законних підставах в’їхали в Україну, але згодом вирішили шукати кращої долі за межами України. Після накопичення мігрантів неподалік кордону організатори неодноразово змінювали день та напрямок, де мало відбутися порушення кордон. Все це вони робили, аби правоохоронці не змогли відстежити маршрут незаконної подорожі. Проте це злочинцям не вдалося і за спільним задумом правоохоронців двох країн групу з 24 громадян В’єтнаму затримали прикордонниками Словаччини безпосередньо після перетину українсько-словацького кордону.

Наразі на території як України так і Словацької Республіки правоохоронці проводять подальші слідчі дії для викриття всіх організаторів каналу та їх спільників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси