(ВІДЕО) Україна та Японія уклали міжурядову Угоду щодо гранту на закупівлю медичного обладнання для Державної прикордонної служби України

НАЗАД
28 сiчня 2021 17:19

28 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та посол Японії в Україні Такаші Кураі підписали Угоду між урядами України та Японії щодо надання гранту на закупівлю спеціального обладнання для медичних закладів Державної прикордонної служби України

Йдеться, зокрема, про апарат магніторезонансної томографії.

«Упродовж років українсько-японська взаємодія, вибудувана на засадах взаємної довіри і поваги, принесла чимало досягнень. Нині, коли наша держава та весь світ протидіють пандемії коронавірусу, критично важливо мати сучасне медичне обладнання для швидкої та якісної діагностики захворювань. Я вдячний японській стороні за цю вчасну підтримку зусиль уряду України з протидії COVID-19», – зауважив міністр.

Посол Японії в Україні Такаші Кураі повідомив, що медичне обладнання надасть доступ до якісної і вчасної діагностики близько 400 тисячам пацієнтів, серед яких не лише працівники Державної прикордонної служби, а і ширше коло громадян України.

Дмитро Кулеба принагідно висловив вдячність японській стороні за послідовну підтримку з боку Японії впровадження реформ в Україні, реалізації масштабних інфраструктурних проєктів, подолання наслідків російської агресії та боротьби з пандемією COVID-19.

Співрозмовники підтвердили налаштованість на активне розширення всебічної співпраці України та Японії в дусі взаємовигідного партнерства.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зазначив, що практичне співробітництво відомства та посольства Японії в Україні було започатковане близько п’яти років тому і продовжує активно розвиватися. За його словами, підписана угода створює належне нормативне підґрунтя для подальшої взаємодії між прикордонною службою України та Урядом Японії.

«Я щиро вдячний Японії за постійну та відчутну підтримку Державної прикордонної служби та народу України. Сучасне високотехнологічне медичне обладнання, серед якого апарат МРТ для потреб шпиталю ДПСУ, дозволить суттєво підвищити якість медичних послуг для українських прикордонників», – наголосив Сергій Дейнеко.

«Найбільшою цінністю є людське життя і, звичайно, сучасна діагностика просто неможлива без сучасної високоякісної медичної апаратури. Я щиро дякую за підтримку особисто Пану Послу і всьому японському народові за те, що Ви постійно підтримуєте Україну, підтримуєте наш народ, підтримуєте нашу незалежність», – додав очільник прикордонного відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси