Україна та Велика Британія планують провести перші масштабні навчання «COSSACK MACE»

НАЗАД
17 травня 2021 10:29

У цьогорічних навчаннях візьмуть участь військові з Великої Британії, США, Данії, Швеції, Канади. Україну представлятимуть підрозділи ЗСУ та Держприкордонслужби.

Минулого тижня представники Держприкордонслужби взяли участь у завершальній конференції з планування «COSSACK MACE – 2021». Вона пройшла під керівництвом командування підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України на базі міжвидового центру підготовки підрозділів та військових частин ЗСУ.

На конференції обговорювалися сценарії застосування залучених до навчань сил та засобів. Також учасники конференції розглядали порядок організації та здійснення зв’язку між українськими підрозділами та підрозділами країн НАТО, здійснювали логістичні розрахунки.

Представники військово-тренувальної операції UNIFIER наголосили, що планування навчань здійснюється в рамках вивчення процесу прийняття військових рішень відповідно до стандартів НАТО. Завдання підрозділів в обороні та наступі також будуть реалізовуватися за натівськими стандартами. Навчання мають підвищити рівень взаємодії між складовими сектору оборони України та покращити взаємосумісність військових підрозділів України з підрозділами країн Північноатлантичного альянсу та партнерів НАТО.

Зазначимо, що організаторами навчань «COSSACK MACE» («Козацька булава») є Україна та Велика Британія. Метою спільного багатонаціонального проєкту визначено покращення сумісності між військовими формуваннями Великої Британії та України, посилення взаємовідносин, спільного планування та виконання операцій батальйонно-тактичного рівня.

Цьогорічні навчання пройдуть влітку на базі одного з навчальних центрів Збройних Сил України. До участі у цьому заході продовжують готуватися бійці прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління.   

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси