Угорщина змінила правила гуманітарного транзиту

НАЗАД
03 квiтня 2020 11:21

Посольство України в Угорщині у зв’язку зі змінами, запровадженими 2 квітня 2020 року урядом Угорщини, підготувало рекомендації щодо транзиту українцям, які повертаються додому через цю країну.

В повідомленні Посольства, зокрема, йдеться, що громадянам України дозволений транзитний проїзд усіма видами автотранспорту:

  • З БОКУ АВСТРІЇ через пункти пропуску: Nickelsdorf - Hegyeshalom, Klingenbach-Sopron, Pamhagen-Fertőd, Deutschkreuty-Kópháza;
  • З БОКУ СЛОВЕНІЇ через пункт пропуску Pince - Tornyiszentmiklos.

На всіх пунктах пропуску проїзд дозволений лише ПІСЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ МЕДИЧНОЇ ПЕРЕВІРКИ (у разі наявності підозри зараження коронавірусом у в’їзді буде відмовлено).

Територією Угорщини проїзд дозволений ЗА ВИЗНАЧЕНИМ ТРАНЗИТНИМ МАРШРУТОМ у найкоротший термін.

ЗУПИНКИ у рамках використання транзитного коридору мають здійснюватися у мінімально необхідній для перетину території країни кількості, у визначених органами влади зонах відпочинку та АЗС.

ЧАС здійснення ТРАНЗИТУ гуманітарними коридорами по території Угорщини визначено з 21.00 год. до 05.00 год. щодня.

КОНТРОЛЬ за дотриманням правил транзиту здійснюється цивільною та військовою поліцією.

З 02.04.2020 року право в’їзду до Угорщини з метою транзиту, без отримання попереднього дозволу угорської сторони, поряд з громадянами України, мають громадяни сусідніх з Угорщиною країн, а також громадяни країн, з якими досягнуто двосторонніх домовленостей про гуманітарний транзит територією Угорщини (Румунії, Болгарії, Словенії, Хорватії та Молдови).
Громадяни сусідніх країн можуть здійснювати в’їзд на територію Угорщини у разі підтвердження мети та умов в’їзду, які визначаються двосторонніми домовленостями, а також за умов проходження медичної перевірки під час перетину кордону у разі, якщо дана перевірка не встановлює факту підозри зараження коронавірусом COVID-19.

Громадяни інших країн, у тому числі з метою здійснення гуманітарних транзитних перевезень громадян України територією Угорщини, МАЮТЬ ЗВЕРТАТИСЯ до Головного управління національної поліції Угорщини ДЛЯ ОТРИМАННЯ СПЕЦІАЛЬНОГО ДОЗВОЛУ на в’їзд за наступними контактними даними: [email protected]. Обов’язковою умовою отримання зазначеного спеціального дозволу є наявність у заявника медичної довідки про проходження тестів на наявність коронавірусу COVID-19 та відсутність підозри на захворюваність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси