Учасників схеми незаконного переправлення осіб через кордон затримали на Одещині

НАЗАД
18 сiчня 2023 12:08

Ділків, які спланували здійснити незаконну оборудку з переміщення осіб через кордон, викрили на Одещині прикордонники оперативних підрозділів ДПСУ.

Правопорушників затримали під час реалізації оперативної інформації прикордонники Подільського загону.

Зокрема на околиці с. Великоплоське охоронці кордону зупинили 2 автомобілі марок HUNDAI та INFINITI під керуванням місцевих жителів.

Зауважимо, що водій на автомобілі INFINITI не відреагував на законні вимоги прикордонників та намагався втекти. Тому охоронці кордону здійснили два попереджувальних постріли вгору, після чого утікач зупинився та надав автомобіль для перевірки. В обох авто знаходилися четверо громадян України -мешканці Херсонщини та Миколаївщини, які планували незаконно виїхати до Молдови.

Правоохоронці встановили, що чоловіки, аби потрапити за кордон, через інтернет зв'язалися з жителем прикордоння. За свої послуги організатор просив з кожного 4000 $. 

З прибуттям до м. Одеси «мандрівників» зустріли пособники на двох автомобілях, якими й вирушили до кордону.

Наразі щодо організатора та його пособників до Нацполіції направлене повідомлення про ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та  ст. 336 КК України (Ухилення від призову на військову службу). 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси