У трьох громадян Туреччини на кордоні виявили підроблені паспорти

НАЗАД
07 травня 2018 08:57

Впродовж минулих вихідних співробітники Держприкордонслужби завадили черговим спробам протиправної діяльності на кордоні.

Впродовж минулих вихідних співробітники Держприкордонслужби завадили черговим спробам протиправної діяльності на кордоні.

Так, в пункті пропуску «Краківець» правоохоронці Мостиського загону затримали двох іноземців, які намагались видати себе за інших, користуючись підробленими паспортами. Порушників вдалось ідентифікувати завдяки пильності та майстерності інспектора прикордонної служби, який оформляв пасажирів рейсового автобуса, що прямував до Німеччини. Увагу прикордонника привернули два болгарських паспорти чоловіків, які нічим не виокремлювалися з решти туристів. В ході експертного дослідження паспортних документів за допомогою спеціального обладнання прикордонники з'ясували, що в болгарських паспортах були замінені ідентифікаційні сторінки. На це вказувало ряд специфічних ознак, хоча сама «робота» була виконана досить майстерно. Згодом, під час бесіди чоловіки зізнались, що насправді є громадянами Туреччини, 1996 та 1999 років народження та показали свої справжні паспорти. Іноземців правоохоронці через кордон не пропустили, а затримали за спробу незаконного перетинання державного кордону. Також через використання ними завідомо підроблених документів прикордонники проінформували співробітників Нацполіції України. 

Окрім того, у пункті пропуску «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» учора вдень під час оформлення пасажирів рейсу «Київ-Дюссельдорф» виявили у ще одного громадянина Туреччини паспорт, в якому була замінена сторінка з установчими даними.

Особу встановлено, складено протокол за ст.204-1 КУпАП та передано до Нацполіції, справу скеровано до суду.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси