У пункті пропуску «Шегині» прикордонники виявили підводний годинник та пістолет

НАЗАД
20 квiтня 2019 10:42

Прикордонники Мостиського загону виявили у громадян України підводний годинник, радіаційний фон якого перевищував допустимі норми та пістолет травматичної дії.

В пункті пропуску «Шегині», під час оформлення подорожуючих, на одного з чоловіків, який прямував до України, відбулось спрацювання системи радіаційного контролю «Янтар». В ході детального огляду речей 37-річного львів’янина за допомогою переносного універсального радіометра-спектрометра прикордонники виявили підводний годинник, рівень гамма випромінювання якого значно перевищував допустиму норму. Про те, що цей необхідний для підводних занурень предмет є небезпечним і може становити загрозу для здоров’я, українець нібито навіть і не підозрював. Правоохоронці небезпечний предмет вилучили та передали компетентним органам.

Інший громадянин України, прямуючи за кордон, начебто забув залишити вдома пістолет травматичної дії марки «Вій». Цей пристрій, два магазини та 8 набоїв до нього, а також металеві браслети виявили прикордонники та митники в автомобілі чоловіка. Усі заборонені для переміщення через кордон предмети правоохоронці вилучили, а чоловіка пропустили через кордон встановленим порядком.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси