У підрозділах Держприкордонслужби в Міжнародний день боротьби з корупцією пройшли тематичні заходи

НАЗАД
09 грудня 2019 12:19

9 грудня відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією. Він був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 31 жовтня 2003 року.

Цього дня в 2003 році у мексиканському місті Мерида на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання  Конвенція  ООН проти корупції.   

Україна ратифікувала цю угоду 18 жовтня 2006 року. Вже на кінець 2009 Конвенцію підписали близько 140 держав і близько 80 - ратифікували.

Варто зазначити, що згідно з документом, країни, які підписали його, зобов’язуються встановлювати відповідальність за корупцію за законом. Карними вважаються хабарі, присвоєння бюджетних засобів і відмивання корупційних доходів. 

До Міжнародного дня боротьби з корупцією у підрозділах Державної прикордонної служби було проведено тематичні заходи. Зокрема такий захід відбувся і в Донецькому прикордонному загоні. Його провів провідний інспектор з антикорупційної діяльності Олександр Герасименко.

На його запрошення в загоні виступили консультант ІІІ компоненту Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні Андрій Єфремов з тезами: «Світовий досвід боротьби з корупцією» та Артем Нікітін - офіцер з реформування органів прокуратури Консультативної Місії Європейського Союзу.

За допомогою презентаційних матеріалів Андрій Єфремов ознайомив прикордонників з найпоширенішими корупційними діяннями в Україні, індексами сприйняття корупції та надав порівняльний аналіз зі станом справ в інших країнах.  Консультант наголосив, що з ініціативами протидії неправомірним фінансовим діям наразі своїм досвідом діляться та допомагають європейські партнери, зокрема ЄС, адже вони вже пройшли цей шлях.

Артем Нікітін же розповів прикордонникам про практичні складові, які містять в собі небезпеку допущення помилок - такі як, наприклад, заповнення декларацій. Було приділено увагу застереженням від скоєння неправомірних дій та недопущення помилок через неуважність, які можуть скомпрометувати військовослужбовця, а також акцентовано увагу на знанні своїх прав і обов'язків тощо.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси