У Національній академії побувала делегація прикордонників з Литви

НАЗАД
21 жовтня 2021 13:03

До Національної академії Держприкордонслужби України завітали колеги зі Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки.

Делегацію очолив начальник управління персоналу прикордонного відомства Литовської Республіки Гіедріус Геніушас. Разом з ним прибули також начальник відділу підготовки управління персоналу Сигізмунд Бабрайтіс та начальник навчального відділу Прикордонної школи Служби охорони державного кордону Мирослав Рабович. Метою зустрічі був обмін досвідом з питань освітнього процесу Національної академії та підвищення кваліфікації у відомчих навчальних закладах.

 На початку візиту литовські колеги зустрілись з представниками Адміністрації прикордонного відомства України та керівництвом академії, де ознайомились з системою організації підготовки персоналу Держприкордонслужби та обговорили можливість співробітництва українських та литовських відомчих навчальних закладів в рамках мережі партнерських академій Агенції FRONTEX, зокрема щодо реалізації спільних наукових проєктів.

Також гостям академії було презентовано навчально-матеріальну базу провідних кафедр вишу, лабораторію дослідження документів, клас кібернетики, лабораторію прав людини, інтерактивну лінгвістичну лабораторію та музей криміналістики. Крім того, литовські колеги ознайомились із досягненнями академії в галузі науки, спортивною матеріальною базою та оглянули один із гуртожитків, де проживають курсанти. Окремо делегація відвідала польовий центр забезпечення навчального процесу, на якому ознайомились з ходом проведення комплексного практичного заняття за напрямками прикордонної служби, прикордонного контролю та загальної тактики з курсантами другого курсу навчання щодо відпрацювання дій прикордонного наряду на контрольному посту, що розташований на дорожньо-транспортному коридорі у звичайних умовах та під час проведення противником штурмових дій.

За результатом зустрічі прикордонники з Литовської Республіки високо оцінили презентовану систему підготовки офіцерів Держприкордонслужби України, запросили відвідати їх навчальні заклади, а також запевнили у подальшому нарощенні співробітництва, наступним етапом розвитку якого стане підписання Меморандуму про співпрацю між Національною академією та Прикордонною школою Служби охорони державного кордону МВС Литовської Республіки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси