У Могилеві-Подільському судитимуть російського офіцера, який намагався підкупити українського прикордонника

НАЗАД
18 травня 2020 12:50

Обвинувальний акт відносно хабародавця сьогодні скеровано до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області.

Як раніше повідомлялося у пункті пропуску «Могилів-Подільський» під час спроби підкупити старшого лейтенанта Держприкордонслужби затримали громадянина Молдови. За цим фактом розпочали досудове розслідування за злочин, передбачений ч. 1 ст. 369 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим СУ ГУНП у Вінницькій області, за оперативного супроводження відділу внутрішньої безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь». Під час розслідування з’ясувалося, що у затриманого молдованина подвійне громадянство. Злочинець має також російський паспорт та звання лейтенанта запасу збройних сил РФ. Затриманий мав намір за хабар вирішити питання проїзду через український кордон двох пасажирських автобусів з Росії. Після невдалої спроби підкупити українського прикордонника, злочинця затримано військовою прокуратурою Вінницького гарнізону, предмет злочину - 50 тис. російських рублів вилучено.

Нагадаємо, санкція ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання затриманому молдованину/росіянину у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси