У Миколаївській області правоохоронці викрили центр мінімізації митних платежів з оборотом 150 мільйонів гривень

НАЗАД
06 грудня 2019 11:24

Правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам послуги з ухилення від сплати податків та приховування (неповернення) валютної виручки під час експорту сільгосппродукції.

Співробітники оперативних підрозділів Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби спільно зі співробітниками податкової міліції ГУ ДФС та УСБУ в Миколаївській області під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області зупинили роботу центру мінімізації митних платежів, через який протягом 2018-2019 роки було проведено зовнішньоекономічних операцій на 150 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам послуги з ухилення від сплати податків та приховування (неповернення) валютної виручки під час експорту сільгосппродукції.

Організаторами та учасниками схеми було створено ряд підконтрольних підприємств-резидентів, в т.ч. cуб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які було зареєстровано як на них безпосередньо, так і на підставних осіб. Вигодонабувачами схеми виступали сільськогосподарські підприємства Миколаївської області, які вирощували та переробляли насіння соняшника, а отримані соняшникову олію та соняшниковий шрот продавали без відображення вказаних операцій в бухгалтерському та податковому обліку, отримуючи необліковані доходи.

Вказану продукцію експортували за підробленим контрактам на адресу підконтрольних компаній-нерезидентів через морські олійні термінали. А до митних органів подавали підроблені документи, до яких вносились недостовірні відомості щодо вартості товарів, яка умисно занижувалась.

За кордоном товар реалізовували в адресу інших підконтрольних підприємств-нерезидентів за звичайними ринковими цінами, а виручка, отримана від такої реалізації, надходила на банківські рахунки, відкриті за кордоном. Зазначені дії давали можливість вигодонабувачам приховувати реальні прибутки, отримані за кордоном та ухилятись від сплати податків в особливо великих розмірах.

За результатами санкціонованих судом обшуків, проведених в офісних, житлових та нежитлових приміщеннях, а також в транспортних засобах, які використовували фігуранти, правоохоронці вилучили 1 мільйон 840 тисяч гривень та 150,85 тисяч доларів США необлікованої готівки, чорнові записи, печатки та штампи підконтрольних компаній, оригінали первинних бухгалтерських та податкових документів, документи та журнали складського обліку та інші докази незаконної діяльності.

Слідчі дії продовжуються.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси