У Львові обговорили як безпілотники від ЄС охороняють українсько-польський кордон

НАЗАД
07 лютого 2020 16:17

У засіданні взяли участь представники прикордонних відомств України та Польщі, а також Спільного технічного секретаріату та Органу управління Програмою.

У Львові відбулося третє засідання Керівного комітету у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Візуальний контроль за функціонуванням пунктів пропуску» PLBU.04.01.00-UA-0240/17-00, який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Європейського інструменту сусідства Програми Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

У засіданні взяли участь представники прикордонних відомств України та Польщі, а також Спільного технічного секретаріату та Органу управління Програмою. Під час зустрічі сторони поінформували одна одну про досягнуті результати спільного проекту. Представник Головного партнера поінформував про здійснення закупівлі усіх передбачених програмою комплектів безпілотних авіаційних комплексів на суму майже 36 млн грн.

В рамках програми підрозділи Держприкордонслужби у Львівській та Волинській областях отримали 20 комплексів (60 БПЛА) «DJI Matrice 200 V2». Безпілотники вже активно застосовуються в охороні державного кордону. На сьогодні вони здійснили майже 1,7 тисячі вильотів, з їх допомогою оглянуто майже 10 тис. км кордону. Завдяки їм вдавалося виявити та затримати 10 порушників прикордонного законодавства, два гумових човни, а також безпілотник контрабандистів, які використовувалися для незаконного переміщення сигарет.

Учасники зустрічі підкреслили, що реалізація проєкту демонструє конкретні результати, які позитивно впливають на контрольованість українсько-польського кордону. Бенефіціари висловили свої сподівання, що завдяки закупленим безпілотникам вдасться зменшити кількість правопорушень на зазначеній ділянці.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси