У «Краківці» не допущено вивіз за кордон дитини за недійсним документом

НАЗАД
10 жовтня 2020 11:27

Держприкордонслужба вкотре нагадує громадянам, які планують виїзд за кордон із дітьми, - аби подорож була комфортною та без зайвого клопоту, необхідно відповідально ставитися до оформлення документів та готуватися до поїздок завчасно.

Сьогодні на світанку, обравши «зелений коридор», легковиком «Фольксваген» в пункт пропуску «Краківець» прибула громадянка України. Жінка їхала в автівці разом із неповнолітнім сином 2008 року народження.

На паспортний контроль подорожниця пред’явила нотаріально засвідчену згоду від батька на вивіз сина за кордон. Однак в інспектора Держприкордонслужби виникли сумніви щодо дійсності цієї заяви.

За результатами перевірки, зокрема за базою даних, прикордонники встановили, що на момент видачі заяви, батько дитини знаходився за межами території України. Згодом жінка зізналася, що отримала цей документ у приватного нотаріуса без фактичної присутності батька.

До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч.4 ст.358 ККУ «Використання підроблених документів». Громадянку разом з дитиною також передано представникам правоохоронних органів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси