У Харкові затримали громадянина Сирії. Намагався підкупити прикордонників, аби пропустили його співвітчизників

НАЗАД
04 квiтня 2021 13:56

1500 доларів США – таку суму намагався надати громадянин Сирії начальнику одного з підрозділів відділу прикордонної служби «Харків» в харківському аеропорту.

У такий спосіб правопорушник 1988 року народження намагався вирішити питання щодо сприяння у безперешкодному перетинанні державного кордону в пункті пропуску «Харків-авіа» його співвітчизниками, громадянами Сирії.

Сьогодні правоохоронці затримали іноземця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, одразу після передачі хабаря службовій особі.  Грошові кошти вилучено.

Слідчо-оперативні дії проводилися за повідомленням співробітників ГВВБ «Схід» спільно з ГОРВ Харківського прикордонного загону та поліцейськими відділу спецполіції ГУНП в Харківської області під процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил,  із залученням спецпризначенців прикордонної служби ДОЗОР. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення іноземцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу.  

Першочергові слідчі дії тривають, встановлюються інші учасники кримінального правопорушення. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси