У Чопі підбили підсумки стажування курсантів Національної академії

НАЗАД
25 лютого 2021 10:04

Програма стажування курсантів Національної академії Держприкордонслужби закінчилася учора в управлінні і підрозділах Чопського загону.

Перед завершенням навчання у прикордонному виші хлопці та дівчата-четвертокурсники на практиці відпрацьовували отримані знання безпосередньо у відділах прикордонної служби та у підрозділах штабу загону. Протягом місяця вони разом зі штатними прикордонниками заступали на службу, вивчали тонкощі прикордонної справи, переймали досвід старших товаришів. Курсанти ознайомлювалися з роботою керівників прикордонних підрозділів, виконували завдання з охорони державного кордону та відпрацьовували навички роботи з персоналом.

Курсанти Антон Чернишов та Валентин Корнатовський проходили стажування у відділенні інспекторів прикордонної служби «Гута». Обидва вивчали роботу керівника підрозділу. Вони разом з начальником відділення планували службу, брали участь у перевірках прикордонних нарядів, проводили заняття і тренування з військовослужбовцями-строковиками.

Хлопці зізнаються, що стажування виявилося пізнавальним та насиченим. «Через чотири місяці ми отримаємо офіцерські звання і прийдемо у прикордонні підрозділи. Тож набутий за цей місяць досвід допоможе нам у становленні на посадах і, так би мовити, швидше зорієнтуватися на місцях. Робота з персоналом – справа дуже відповідальна, тому таку практику вважаю обов’язковою перед завершенням навчання», - каже курсант Антон Чернишов.

Його однокурсник Валентин Корнатовський розповів: «Стажування для мене особисто було цікавим. Окрім вивчення роботи начальника відділення, нас залучали до несення служби та до перевірок прикордонних нарядів. Зокрема, ми діяли у складі резерву під час пошуку та затримання групи нелегалів. Вразили чітке визначення завдань і злагодженість дій військовослужбовців відділення. Як результат, було затримано п’ятеро громадян Алжиру. Переконаний, у майбутньому я діятиму так само уміло і чітко. Для цього, звісно, потрібні практика і досвід».

Учора після обіду в управлінні Чопського загону підбили підсумки проходження стажування. Найсумлінніших курсантів відзначили грамотами та подяками. Після цього майбутні офіцери вибули до Національної академії. Там їх чекають ще кілька місяців навчання, складання державних іспитів. Після цього вони повернуться на кордон уже офіцерами.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси