Тиждень роботи КПВВ в районі проведення ООС

НАЗАД
26 червня 2021 15:58

За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування.

Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України.

З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Пасажиропотік у ньому у порівнянні з минулим тижнем збільшився на 50 %. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України перетнуло 13 255 осіб, а на контрольовану територію – 12 702 особи.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух, тільки для окремих громадян, двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 780 осіб та 135 транспортних засобів.

Крім того, російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 30 осіб, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Також прикордонники виявили 3 громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Зауважимо, що до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» внесені зміни, які затверджені постановою КМУ від 16 червня 2021 року № 611, яка набула чинності 17 червня 2021 року. Відповідно до змін для громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні перетин лінії розмежування є БЕЗПЕРЕШКОДНИМ. Іноземці та особи без громадянства повинні мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією — партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, і діє на строк перебування в Україні.

Нагадуємо, що обов’язковою умовою перебування в КПВВ залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси