Сучасна безпілотна авіація – одна з основ надійної охорони державного кордону

НАЗАД
11 лютого 2022 14:34

На базі Центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру проведено навчання дистанційних пілотів безпілотних авіаційних систем мультироторного типу.

У навчаннях брали участь прикордонники Волинського, Чернігівського та Житомирського загонів.

У ході підготовки слухачі виконували завдання з повітряного моніторингу державного кордону у денний та нічний час доби, пошуку та супроводження цілей. Охоронці кордону отримали допуски до самостійної експлуатації безпілотних літальних апаратів Mavic 2 Enterprise, DJI Matrice 200 V2 та DJI Matrice 300 RTK.

Варто зазначити, що комплекси DJI Matrice 300 RTK були закуплені Адміністрацією Держприкордонслужби України за державним оборонним замовленням наприкінці 2021 року. До складу кожного комплексу входять три безпілотних літальних апарати з системами розпізнавання перешкод. У цієї моделі БпЛА збільшена ємність батареї, а це відповідно збільшений час польоту до 40 хв. Також ця версія має покращену денну камеру та тепловізор, що дозволяє більш якісно проводити моніторинг державного кордону.

У ході навчання прикордонники вивчили призначення, можливості та тактико-технічні характеристики безпілотних літальних апаратів. Також суттєву увагу приділяли вивченню змісту керівних документів з організації та виконання польотів державної авіації, вимоги аеронавігаційного, метеорологічного та орнітологічного забезпечення польотів.

Під час практичних занять персонал навчився керувати безпілотними літальними апаратами, виконуючи у ході повітряної розвідки пошук, розпізнавання та супровід об’єктів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси