Студенти з Алжиру використовували український виш для незаконної міграції в ЄС

НАЗАД
03 червня 2021 15:55

Псевдостудентів виявили за оперативною інформацією прикордонників Головного оперативно-розшукового відділу ОКПП «Київ».

У результаті спільних заходів прикордонників з представниками ЦМУ Держміграційної служби України у м. Київ та Київській області та Департаменту міграційної поліції у м. Київ виявили сімох порушників з Алжиру.

Іноземці прибули в Україну офіційно, начебто, на навчання в одному з вишів. Насправді вони планували незаконно потрапити з України в Євросоюз. При цьому, чотирьох з виявлених псевдостудентів раніше затримували за порушення українсько-румунського кордону.

Щодо них співробітниками Держприкордонслужби було прийняте рішення про примусове повернення додому із забороною в’їзду в Україну, а Міграційною службою було скасовано посвідки на проживання в Україні. Вони мали покинути межі нашої країни до 1 червня, але не зробили цього.

Наразі цих чотирьох громадян Алжиру затримано та поміщено до Пункту тимчасового перебування іноземців. Відносно ще трьох їхніх співвітчизників-порушників представники Департаменту міграційної поліції підготували подання на скасовування посвідок на тимчасове проживання в Україні з метою подальшого видворення з території України.

Правоохоронці продовжують заходи для припинення функціонування «студентського» каналу незаконної міграції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси