Стартував пілотний проект «Врахування ґендерних питань у навчальних програмах навчальних закладів сектору безпеки і оборони»

НАЗАД
04 квiтня 2018 14:12

3 квітня 2018 року делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у семінарі «Врахування ґендерних питань у навчальних програмах навчальних закладів сектору безпеки і оборони».

3 квітня 2018 року делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у семінарі «Врахування ґендерних питань у навчальних програмах навчальних закладів сектору безпеки і оборони» в рамках офіційного запуску нового пілотного проекту, започаткованого Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за всебічної підтримки ООН Жінки в Україні.

Метою дворічного проекту є включення ґендерної проблематики до навчальних програм освітніх закладів сектору безпеки і оборони України.

Приємно відзначити, що Національну академію Держприкордонслужби України обрано одним із понад 9 навчальних закладів сектору безпеки і оборони для імплементації початкової фази пілотного проекту.

З офіційною промовою під час відкриття семінару виступила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, під час якої зазначила, що за результатами проекту будуть розроблені методичні матеріали (посібник) та опрацьовані навчальні програми з ґендерної тематики з метою підвищення рівня обізнаності та всебічного забезпечення політики рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків в секторі безпеки і оборони.

Голова офісу ООН Жінки в Україні Анастасія Дівінська наголосила, що на сьогоднішній день сектор безпеки і оборони України потребує уніфіковані курси з питань ґендерної рівності, розробка яких вимагає партисипативний та інклюзивний підхід.

Урядова Уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко висловила переконання, що ґендерна рівність є цінністю демократичного суспільства, а забезпечення політики рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків в секторі безпеки і оборони – рухом до стандартів НАТО та врахування кращих міжнародних практик. За словами Урядової Уповноваженої «ґендерна рівність – це межа, яка  відриває нас від тоталітарного суспільства, а супротив забезпеченню ґендерної політики може розглядати як частину гібридної війни проти України».

Заступник Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук зазначила, що  дотримання ґендерного балансу – один із пріоритетів міністерства у контексті реалізації Стратегії розвитку органів системи МВС на період до 2020 року, а впровадження в освітні програми ґендерно-орієнтованих підходів повністю корелюється з цілями партнерства НАТО «Ґендерні перспективи».

Користуючись нагодою позаштатний радник Голови Державної прикордонної служби України підполковник Деркач Ольга запросила усіх поважних гостей, міжнародних експертів та учасників проекту взяти участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Реалізація ґендерної політики на сучасному етапі розвитку суспільства: стан, проблеми, перспективи», що відбудеться 25 квітня 2018 року на базі Національної академії Державної прикордонної служби України за підтримки ООН Жінки в Україні.

Вказаний захід буде безпрецедентним в контексті впровадження державної політики забезпечення ґендерної рівності в секторі безпеки і оборони, а також продемонструє налаштованість прикордонного відомства України  до реформування у дусі євроатлантичної інтеграції та об’єднає національних експертів, представників різних суб’єктів сектору безпеки і оборони та міжнародне суспільство.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси