Спочатку справа, потім почесті…

НАЗАД
13 липня 2022 16:38

Прикордонник Сергій – досвідчений військовий та офіцер прикордонної служби, народився і виріс на Харківщині.

У 1998 році закінчив Харківський інститут танкових військ і після цього служив у підрозділах Збройних Сил України. Потім доля склалася так, що Сергій залишив службу у війську, проте у 2015 році був призваний за мобілізацією до лав ДПСУ. Майже одразу офіцер відправився до зони проведення антитерористичної операції в один з відділів прикордонної служби на Донеччині. І з того часу проходив службу на лінії розмежування.  

На початку широкомасштабного вторгнення прикордонна застава під командуванням Сергія разом з бійцями ЗСУ дала справжній бій загарбникам, які зайняли одне з селищ на межі Донецької та Харківської областей. Вогнем зі станкових гранатометів бійці знищили чотири вогневі точки противника, пошкодили п’ять одиниць ворожого транспорту та завдали чималих втрат живій силі рашистів. У відповідь орки змусили прикордонників змінити позиції. В ході бою група бійців укрилася в підвалі будівлі, яку невдовзі зруйнував артснаряд, заблокувавши прикордонникам вихід. Надавши допомогу одному з поранених та пробивши вихід з-під завалів, біля яких рвалися міни та снаряди, прикордонники разом з пораненим непомітно для ворога вийшли. Вже вночі, після бою, так само тихо Сергій разом з двома підлеглими під самим носом у орків винесли з недавнього поля бою ПТРК «Фагот».

Підлеглі дивуються, як він у таких ситуаціях залишається настільки спокійним і врівноваженим. І ця впевненість у будь-якій ситуації передається і їм. Тому вони без вагань виконують під його керівництвом надскладні завдання. Сам прикордонник не любить розповідати про себе та бойові дії, а лише каже, що спочатку треба зробити свою справу, а потім почесті…

Серед його почестей і медаль «За військову службу Україні», якою його нагороджено Указом Президента України.

Такі вони наші герої, -  мужні, віддані, досвідчені та надійні.

Тільки таким рукам – рукам справжніх воїнів можна довірити Україну.

Слава Прикордонникам! Слава Українським Воїнам!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси