Спеціальний представник ЄС Еймон Гілмор візитував КПВВ «Майорське»

НАЗАД
20 жовтня 2021 15:47

У районі операції Об’єднаних сил делегація Європейського Союзу ознайомилася з безпековою ситуацією у межах гуманітарних дорожніх коридорів на Донеччині.

Зокрема європейська делегація на чолі зі спеціальним представником ЄС з прав людини Еймоном Гілмором побувала в контрольному пункті в'їзду-виїзду «Майорське».

В ході візиту начальник Краматорського прикордонного загону Павло Цвеліх розповів гостям про особливості виконання завдань в КПВВ та блокування окупаційною адміністрацією руху людей.

«В усіх контрольних пунктах щоденно перебуває достатня кількість прикордонників, які спроможні здійснювати ритмічний пропуск громадян через лінію розмежування в обидва боки. Проте усі спроби людей перетнути лінію розмежування на цьому напрямку блокуються окупантами», - зазначив Павло Цвеліх.

Крім того, делегати обговорювали питання безпеки та впливу карантинних заходів на можливість громадянами перетнути лінії розмежування. Прикордонники запевнили представників ЄС у готовності забезпечити безпеку і ритмічність пропускних операцій.

Спецпредставник ЄС Еймон Гілмор подякував за роботу та висловив сподівання на швидке звільнення тимчасово окупованої території України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси