(ВІДЕО) Прикордонники отримали міжнародну технічну допомогу від Місії EUAM

НАЗАД
09 квiтня 2019 12:07

Церемонія передачі технічного обладнання відбулась сьогодні в м. Києві.

 

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України EUAM в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Ефективна взаємодія між ДФС, Держприкордонслужбою та Нацполіцією України у сфері протидії транскордонній злочинності» надала Державній прикордонній службі України автомобільні причепи для перевезення службових собак.

Одним із завдань проекту міжнародної допомоги є надання технічної підтримки кінологічним підрозділам правоохоронних органів з метою підвищення їх мобільності та ефективності. Отримане устаткування дозволить прикордонникам швидше, комфортніше та зручніше транспортувати службових собак до будь-яких підрозділів кордону.

Як зазначають представники Місії EUAM – співпраця між Держприкордонслужбою, Національною поліцією та ДФСУ є дуже важливою, оскільки лише добре скоординоване співробітництво дозволяє ефективно протистояти викликам і загрозам, пов’язаним із транскордонною злочинністю. Тому EUAM докладає зусиль щодо покращення такої взаємодії. Належне функціонування саме кінологічних підрозділів в правоохоронних органах - це один з найбільш ефективних способів протидії різним типам транскордонної організованої злочинності (міжнародному тероризму, незаконній міграції, контрабанді зброї, наркотичних, психотропних, вибухових речовин та сигарет), як в пунктах пропуску через кордон, так і вздовж «зеленої» ділянки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси