Ситуація в Україні, Автономній Республіці Крим (станом на 11 березня 2014 р.)

НАЗАД
13 березня 2014 08:15

  • Російська сторона продовжує порушувати положення міжнародних договорів з Україною в Автономній Республіці Крим
  • Російська сторона продовжує порушувати положення міжнародних договорів з Україною в Автономній Республіці Крим

    З 28 лютого по 11 березня ц.р. Державною прикордонною службою України зафіксовано 39 випадків порушень російською стороною міжнародних договорів, зокрема щодо:

    порядку заходу військових суден Російської Федерації – 15 суден;

    порядку здійснення польотів військової авіації Російської Федерації – 14 випадків, 48 літальних апаратів;

    порядку перетинання державного кордону України в пункті пропуску «Крим – поромна переправа» - 10 випадків.

    За цей час через пункт пропуску «Крим – поромна переправа» на територію України без відповідного дозволу української сторони переміщено 139 од. автомобільної, спеціальної та бронетехніки Збройних Сил РФ, зокрема 4 ракетні системи залпового вогню «Град», 6 бронетранспортерів, 111 вантажних, 6 спеціальних та 7 легкових автомобілів, 5 мікроавтобусів.

     

    Триває захоплення підрозділів Державної прикордонної служби України.

    На сьогодні заблоковано, захоплено або виведено з ладу 47 об’єктів Держприкордонслужби, зокрема Азово-Чорноморське регіональне управління, управління Сімферопольського прикордонного загону, Керченського, Севастопольського та Ялтинського загонів морської охорони, 10 відділів прикордонної служби, пункти пропуску «Сімферополь-авіа» та «Крим – поромна переправа», 29 постів технічного спостереження.

    О 16.00 11 березня ц.р. близько 100 озброєних військовослужбовців РФ фізично витіснили з пункту пропуску «Крим – поромна переправа» службовців Держприкордонслужби України, внаслідок чого роботу пункту пропуску зупинено, прикордонно-митні операції не здійснюються.

    Захоплені прикордонні підрозділи перебувають під постійним контролем озброєних військовослужбовців РФ та представників «Самооборони», персонал Державної прикордонної служби України на робочі місця не допускається.

     

    Виїзд біженців з Криму

    Триває виїзд з Криму біженців, у першу чергу з числа кримських татар. Так, протягом 11 березня з Криму виїхало 158 осіб, загалом протягом останніх днів 557 біженців.

     

     

    Заходи Держприкордонслужби з посилення прикордонного режиму та контролю в’їзду на територію України іноземних громадян

    Державна прикордонна служба проводить спеціальні прикордонні операції «Кордон», «Режим» та «Рубіж» у прикордонних з Російською Федерацією та Республікою Молдова областях, посилено прикордонний контроль в усіх пунктах пропуску.

    Як результат, за останню добу через невідповідність мети прибуття та можливу участь в екстремістських заходах у прикордонних з РФ районах України не пропущено на територію Україну 305 громадян РФ (загалом протягом останніх діб – понад 3500 громадян РФ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси