Сімнадцять нелегальних мігрантів та їх пособників затримано на Закарпатті та Львівщині

НАЗАД
09 травня 2019 11:13

У рамках проведення цільових профілактичних заходів «Мігрант» прикордонне відомство України продовжує нарощувати зусилля з протидії протиправній діяльності на державному кордоні.

Так, учора опівдні від співробітників Нацполіції прикордонникам відділу «Великий Березний» надійшла інформація про рух нелегальних мігрантів від міста Свалява в напрямку міста Перечин, що на Закарпатті.

За дві години пошуків спільна міжвідомча група у складі прикордонників відділу «Великий Березний», співробітників Національної та патрульної поліції на околиці с. Тур’я Пасіка затримала чотирьох українців та п’ятьох незаконних мігрантів без документів, котрі їхали чотирма легковиками української реєстрації.

У ході подальших заходів на околиці с. Оленево Свалявського району спільна пошукова група прикордонників та спецпідрозділу «КОРД» затримала ще чотирьох іноземців, які також не мали із собою документів. Їх вдалося виявити з допомогою службового собаки.

За півгодини на відстані півтора кілометрів від місця затримання попередньої групи правоохоронцям вдалося затримати ще трьох нелегалів.

Зі слів затриманих – вони є громадянами Бангладеш. Іноземців разом із переправниками доставлено до прикордонного підрозділу. Після встановлення осіб затриманих, їх буде притягнуто до адмінвідповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП. Громадян України, які намагалися переправити незаконних мігрантів до Словаччини, буде притягнуто до кримінальної відповідальності за ст.332 ККУ.

Ще п’ятьох «шукачів кращої долі», які мали намір незаконно потрапити до країн ЄС, затримали прикордонники Львівського загону сьогодні вночі поблизу українсько-польського кордону.

Так, на околиці с. Нагачів військовослужбовці відділення «Грушів», оперативні підрозділи Держприкордонслужби та співробітники Нацполіції, неподалік держрубежу зупинили автомобіль «БМВ», яким їхали п’ять громадян Туреччини. Наразі іноземців, які мали із собою документи, доставлено до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин правопорушення та притягнення до відповідальності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси