Сім випадків пропонування хабарів прикордонникам зафіксували минулої доби

НАЗАД
07 березня 2018 10:11

Учора прикордонники зафіксували сім випадків, коли правопорушники намагалися втягнути правоохоронців у протиправну діяльність.

У прикордонному відомстві тривають заходи, направлені на протидію корупції. З цією метою у Держприкордонслужбі розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі акції і заходи, до яких залучаються міжнародні інституції та громадські організації.

Зараз Держприкордонслужба почала антикорупційну акцію «Будь доброчесним – протидій корупції!», яка направлена на виявлення та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

Учора прикордонники зафіксували сім випадків, коли правопорушники намагалися втягнути правоохоронців у протиправну діяльність.

Так, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» охоронці кордону Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» зафіксували чергову таку спробу. Під час оформлення пасажирів рейсу «Київ-Єреван» від 49-річного іноземця, який прямував з України, надійшла пропозиція неправомірної грошової винагороди за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону та «закриття очей» на притягнення його до адміністративної відповідальності через перевищення терміну перебування на території нашої країни. Тому громадянин  Вірменії спробував дати 100 доларів США прикордоннику за вирішення цього питання.

Проте, сподівання чоловіка не справдились, а прикордонник відповів категоричною відмовою. Крім цього, через такі дії іноземця для подальших правових дій передано співробітникам Національної поліції.

Ще два випадки пропонування неправомірної вигоди за «вирішення питання», учора зафіксували прикордонники Луганського та Мостиського загонів.

Під час проведення перевірочних заходів у пункті пропуску «Танюшівка» жінка, з метою «домовитися» щодо сприяння громадянину Азербайджана в незаконному перетинанні кордону України, пропонувала неправомірну винагороду прикордонному наряду з перевірки документів. Від запропонованої суми, в розмірі 4 тисяч рублів РФ, прикордонники відмовилися.

Також в пункті пропуску «Шегині», що на українсько-польському кордоні,  поляк запропонував 100 злотих, щоб прикордонники не проводили огляд його автомобіля.

Прикордонники усі факти пропонування неправомірної вигоди зафіксували та повідомили компетентним органам.

А на контрольному посту та в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Мар’їнка» прикордонники Краматорського загону зафіксували 5 випадків, коли громадяни України намагалися «вирішити питання» про безперешкодний пропуск через лінію розмежування за грошові винагороди. На свої пропозиції вони отримали від прикордонників категоричні відмови, після чого порушників також передано представникам Національної поліції в Донецькій області.

Державна прикордонна служба звертається до громадян не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками.

У разі вимагання неправомірної вигоди від вас, звертайтеся на гарячу лінію телефону служби «Довіра» (044) 527-63-63.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси