Сховок з міною та вибухівкою виявили прикордонники на Луганщині

НАЗАД
21 липня 2021 11:34

Прикордонники зі складу ООС продовжують виявляти схрони з боєприпасами, не даючи змогу протиправним елементам використати їх у зловмисних намірах.

Учора під несення служби дільничний інспектор прикордонної служби відділу «Красна Талівка» помітив свіжу стежку, що вела до давно закинутої будівлі. Перевіряючи приміщення, правоохоронець звернув увагу на камін, що був ретельно замаскований зсередини, в якому проглядався корпус протипіхотної міни МОН-50.

Про небезпечну знахідку охоронець держрубежу повідомив до прикордонного підрозділу. Негайно до місця виявлення прибули прикордонники Луганського загону, організували охорону сховку та викликали співробітників ДСНС.

З тайника піротехнічна група вилучила майже 400 грамів вибухових речовин (пластид та тротил), протипіхотну міну МОН-50, 29 набоїв до стрілецької зброї різних калібрів, магазин до АК, дві сигнальні міни та засоби для їх встановлення.

На адресу Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Наразі тривають заходи по встановленню осіб, причетних до протиправної діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси