Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

НАЗАД
10 липня 2014 08:56

Незважаючи на складну обстановку на українсько-російському  кордоні в межах Луганської та Донецької областей українські силовики  тримають ситуацію в прикордонні під контролем. &

Незважаючи на складну обстановку на українсько-російському  кордоні в межах Луганської та Донецької областей українські силовики  тримають ситуацію в прикордонні під контролем.  

Проте терористи  намагаються створити для себе «вікно» для відступу в Росію. О 19.25  9 липня вже вкотре було здійснено  мінометний обстріл пункту пропуску «Довжанський» в Луганській області, після закінчення якого кілька годин здійснювався снайперський обстріл позицій прикордонників та десантників. Спробу захопити пункт пропуску було відбито. В результаті бойового зіткнення поранено 5 прикордонників,  2 з них -тяжкопоранені,  та 5 військовослужбовців ЗС України, пошкоджено 1 БМП. 

На виконання доручення Президента України щодо протидії тероризму, а саме – припинення фінансування торгівлі зброєю, Державною прикордонної службою України спільно зі Службою безпеки України та митною службою проведено спеціальну операцію та недопущено вивіз за кордон великої кількості валюти.  Близько 19-ї години 9 липня в пункті пропуску «Гоптівка», що на кордоні з Росією, під час поглибленого огляду автомобілю «Mitsubishi Pajero», який належав громадянину України, що виїжджав з України,  у резервному паливному баку було  виявлено 2,8 мільйона доларів США. 

Продовжуються прямі провокації з боку Російської Федерації та підтримка терористів. Прикордонним нарядом в районі  населеного пункта Колісниківка (Луганська область) було зафіксовано заліт на територію України 6-х вертольотів  з Російської Федерації та їх повернення через деякий час у Росію. Після ретельної перевірки даного району прикордонниками було виявлено підготовлену позицію для 6-ти мінометів та предмети військової амуніції.

На напрямку Красний Хутор (Росія) – Гранів (Україна, Харківська область) інженерними підрозділами Російської Федерації проводиться облаштування ділянки вздовж кордону колючим дротом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси