Схему з незаконного виготовлення та розповсюдження тестів на COVID-19 викрили прикордонники на Луганщині

НАЗАД
15 червня 2021 11:30

Військовослужбовці Луганського прикордонного загону під процесуальним керівництвом Старобільської окружної прокуратури викрили схему, пов’язану з незаконним виробництвом та реалізацією підроблених тестів на COVID-19.

Зокрема було викрито жителя н.п. Мілового, котрий за допомогою комп’ютерного обладнання організував виготовлення підроблених тестів. Згодом через інших співучасників розповсюджував серед громадян, які перетинали кордон в пункті пропуску «Мілове».

В рамках відкритого кримінального провадження задокументовано декілька епізодів продажу організатором підроблених довідок. Крім того, правоохоронці разом зі слідчими Старобільського управління Нацполіції, провели низку санкціонованих обшуків, під час яких було виявлено підроблені ПЛР-тести, довідки-результати ПЛР-дослідження, блокноти з чорновими записами, флеш-носії, комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись тести.

На даний час вирішується питання про оголошення підозр у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190, ст. 358 Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що нещодавно набрав чинності вирок Яворівського районного суду, яким іншого громадянина України визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Чоловік також за допомогою комп’ютерної техніки виготовив підроблений ПЛР-тест про COVID-19 з негативним результатом, що звільняє від обов`язкового відбувати самоізоляцію, та намагався скористатися під час в’їзду в Україну через пункт пропуск «Краківець».   

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси