Щодо роботи КПВВ у районі проведення ООС

НАЗАД
21 серпня 2021 09:00

За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування.

Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Проте, вільному переміщенню громадян перешкоджають окупанти, які заблокували рух у більшості дорожніх коридорів.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян, двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 693 осіб та 100 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 595 особа та 96 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Пасажиропотік був динамічним та збільшився на 15 %. Зазначимо, що відмічається збільшення кількості громадян, які слідують на підконтрольну українській владі території. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 9 473 особа, а на контрольовану територію – 9 625 осіб.

Під час заходів контролю прикордонники виявили 6 громадяни, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Через КПВВ «Новотроїцьке» та «Щастя» проїхало 35 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Міжнародні організації для населення тимчасово окупованої території України доправили будівельні матеріали, меблі, медичні засоби та гігієнічні набори. Загальна вага гуманітарної допомоги склала 295,6 тонни.

Нагадуємо, що громадяни, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування окрім цього необхідно мати поліс страхування.

Водночас діє широкий перелік категорій громадян до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, хто не підпадає під самоізоляцію, радимо громадянам ознайомитися завчасно. Також самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Також обов’язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси