Щодо роботи КПВВ на лінії розмежування

НАЗАД
07 липня 2020 13:10

Наразі на лінії розмежування функціонують три КПВВ – «Станиця-Луганська», «Мар’їнка» та «Новотроїцьке». На двох останніх донедавна бойовики блокували пропуск.

Сьогодні дещо активізувався пропуск громадян через лінію розмежування на дорожньому коридорі «Маріуполь-Донецьк».

Зокрема, станом на 12:00 в напрямку тимчасово окупованої території України через КПВВ «Новотроїцьке» прикордонники оформили близько 150 осіб та 6 транспортних засобів. А з боку ТОТУ на в'їзд до контрольованої території прибуло два транспортних засоби та 39 осіб.

Контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» продовжує функціонувати з 07:00 до 20:00. Зазначимо, що російсько-окупаційною адміністрацією продовжується часткове блокування перетинання лінії розмежування – наразі з боку ТОТУ назад повернувся один автомобіль з двома особами.

Прикордонники разом з правозахисними організаціями роз'яснюють громадянам ризики подорожування через лінію розмежування, попереджають про можливість непропуску з боку окупанта. Також наголошують – якщо бойовики відмовлять в перетинанні лінії розмежування, залишатися в «сірій зоні» небезпечно через можливі обстріли з боку НЗФ, тому слід негайно повертатися на контрольовану територію України.

Нагадаємо, що у разі непропуску окупантами, при поверненні необхідно встановити додаток «Дій вдома» і пройти двотижневу самоізоляцію.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси