Щодо ритмічності роботи пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ»

НАЗАД
25 жовтня 2017 10:56

Починаючи з понеділка в пункті пропуску «Ягодин» з’явилося деяке збільшення транспортних засобів на виїзд до Польщі.

Державна прикордонна служба України постійно відслідковує ситуацію щодо роботи пунктів пропуску на державному кордоні та у разі виникнення накопичення транспортних засобів намагається робити усе можливе, аби розвантажити ці напрямки.

Починаючи з понеділка в пункті пропуску «Ягодин» з’явилося деяке збільшення транспортних засобів на виїзд до Польщі. Як було встановлено, головною причиною таких заторів стало проведення більш ретельного огляду із застосуванням рентген-скануючої системи «Rapickan» автобусів та речей громадян України, які прямують в них на в’їзд до Республіки Польща, представниками митної служби сусідньої країни.

Також учора, під час обміну інформацією з суміжною стороною, стало відомо, що працівниками митної служби Польщі в пункті пропуску «Дорогуськ» розпочато проведення ретельного огляду і легкових транспортних засобів та речей громадян, які прямують на в’їзд до Республіки Польща, у зв’язку з чим оформлення транспортних засобів буде здійснюватися повільніше.

Від польської сторони стало відомо, що поглиблений огляд автобусів буде здійснюватися постійно, а огляд легкових автомобілів лише під час проведення митними органами Польщі спеціальних заходів (дата та час проведення заходів будуть раптовими).

Зауважимо, що усі ці заходи, які проводить суміжна сторона, можуть призводити до накопичення транспорту на виїзд із України перед пунктом «Ягодин» та збільшити час перетину кордону.

Наразі керівництвом Луцького прикордонного загону створено ситуативну групу, яка постійно відслідковує ситуацію та інформує учасників міжнародного руху і перевізників про ритмічність роботи пунктів пропуску.

Крім того, в сервісній зоні перед «Ягодином» для підтримання правопорядку, регулювання руху, підтримання правил безпеки дорожнього руху та забезпечення публічної безпеки і громадського порядку прикордонниками організовано взаємодію з підрозділами Національної поліції.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, Держприкордонслужба просить учасників міжнародного руху під час прямування у даному напрямку взяти цю інформацію до уваги, або скористатися для перетину кордону іншими пунктами пропуску.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси