Щоб потрапити до країн ЄС, турки підробили паспорти Греції, а вірменин – Чехії

НАЗАД
05 грудня 2020 11:39

Двоє турків, щоб потрапити до Берліна, підробили паспортні документи на ім’я громадян Греції, а вірменин, прямуючи до Франції, видавав себе за громадянина Чехії.

Так, учора двоє громадян Туреччини в аеропорту Борисполя, прямуючи на авіарейс «Київ-Берлін», надали на контроль прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» паспортні документи на ім’я громадян Греції. Та під час контролю експерти з перевірки документів виявили, що паспорти підроблені – в них були замінені інформаційні сторінки з установчими даними.

На іноземців складені протоколи за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». За рішенням суду на кожного з порушників накладено штраф у розмірі 3400 грн. Також порушникам заборонено в’їзд на територію України на 3 роки. Наразі, замість Німеччини, вони повернулися назад до Туреччини.

Крім того, по факту виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», до Нацполіції направлено повідомлення.

А сьогодні зранку громадянин Вірменії транзитом через Київ направлявся до Парижа. У нього прикордонники теж виявили підроблений документ – ID-картку на ім’я громадянина Чехії. Тепер, замість омріяної Франції, вірменин змушений чекати зворотного авіарейсу до Вірменії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси