Щоб поїхати до Італії, мати підробила згоду батька на виїзд сина за кордон

НАЗАД
13 червня 2019 10:33

Прикордонники Львівського загону завадили спробі незаконного вивезення за кордон неповнолітнього громадянина України.

Учора під час оформлення в Львівському аеропорту  у прикордонників виникли сумніви щодо дійсності документів, які пред’явила одна з пасажирок. Жителька Хмельниччини, яка разом із неповнолітнім сином прямувала до Італії, надала на паспортний контроль нотаріально завірену згоду батька на виїзд дитини за межі України. Однак правоохоронці з’ясували, що жінка не могла отримати дозвіл батька, адже той перебував за кордоном.

По цьому факту повідомлено співробітників Національної поліції. З’ясування усіх обставин справи триває. За використання фальшивих документів українці загрожує відповідальність за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Державна прикордонна служба нагадує громадянам, які планують виїзд за кордон з дітьми, - аби подорож була комфортною та без зайвого клопоту, необхідно відповідально ставитися до оформлення документів та готуватися до поїздок завчасно.  Правила перетину кордону з дітьми читайте тут: https://dpsu.gov.ua/ua/Viizd-za-kordon-nepovnolitnih-ditey

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси