Сергій Дейнеко зустрівся з представниками Державного Департаменту США

НАЗАД
01 червня 2022 09:39

Голова Державної прикордонної служби України під час робочої поїздки на південь України зустрівся з заступницею Директора Бюро з питань міжнародної безпеки та нерозповсюдження Державного Департаменту США Кетрін Інслі.

Сергій Дейнеко подякував за можливість проведення зустрічі, а також висловив вдячність Уряду США за підтримку Держприкордонслужби в протистоянні військовій агресії росії.

Він поінформував представників країни-партнера про участь підрозділів Держприкордонслужби у відсічі вторгнення росії на територію України.

«Вже більше трьох місяців Державна прикордонна служба України у складі сил безпеки і оборони вживає вичерпних заходів щодо відсічі збройній агресії російської федерації та діє за загальним задумом Генерального штабу ЗС України. Підрозділи відомства знаходяться на передовій і протистоять ворогу під цілодобовими ракетними та мінометними обстрілами, ведучи тяжкі бої», - сказав Голова ДПСУ.

Сергій Дейнеко відмітив високий рівень співпраці з Державним Департаментом США та Програмою EXBS в рамках реалізації спільних проєктів міжнародної технічної допомоги. Зокрема, за час війни прикордонники отримали засоби захисту для особового складу, прилади нічного бачення та спостереження, медичне майно та аптечки першої допомоги, тактичне речове майно тощо.

Окремо керівник прикордонного відомства подякував за рішення Уряду США про збільшення бюджету для посилення потенціалу Державної прикордонної служби у здійсненні завдань з охорони та оборони кордонів України.

У ході зустрічі Сергій Дейнеко підкреслив, що українці борються не тільки за свої міста і свою країну, а й за цінності і ключові демократичні принципи, які розтоптує росія. Він висловив готовність прикордонного відомства України до подальшої плідної співпраці та проведення спільних заходів з метою забезпечення національної та міжнародної безпеки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси