Росіянин, який зобов’язався самоізолюватись, з’явився на українському кордоні

НАЗАД
30 березня 2020 11:25

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян із проханням залишатися вдома аби запобігти поширенню COVID-19 і не наражати життя та здоров’я людей.

Однак незважаючи на неодноразові застереження з боку правоохоронних органів, прикордонники зафіксували вже кілька випадків, коли громадяни, які власноруч оформляли інформовані згоди щодо проведення обов’язкових заходів із самоізоляції, нехтують карантинними правилами та наражають на небезпеку себе та людей навколо.

Так, учора 29 березня, в пункті пропуску «Юнаківка», що на Сумщині, громадянин Росії, який має посвідку на постійне проживання в нашій країні,  виїжджав до РФ автомобілем.

У ході проходження ним контролю прикордонники встановили, що цей росіянин минулого тижня під час перетинання державного кордону в цьому ж пункті пропуску надав інформовану згоду щодо проведення обов’язкових заходів із самоізоляції протягом 14 діб. Але взятого на себе зобов’язання не дотримався.

Про виявлене правопорушення прикордонники негайно повідомили співробітників Національної поліції, які склали на росіянина адміністративні матеріали за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Подальшу долю громадянина вирішить суд.

Також нагадаємо, що 27 березня на Луганщині та Сумщині співробітники Держприкордонслужби виявили ще двох осіб, які порушили карантинні зобов’язання.

Шановні громадяни, нагадуємо, що за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис. грн.

Невпинно звертаємося до громадян із проханням залишатися вдома аби зменшити передачу інфекції і врятувати життя людей, зокрема ваших рідних та близьких людей!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси