Реконструкцію пунктів пропуску «Кучурган-Первомайськ» та «Рені-Джурджулешти» на 70 % завершено

НАЗАД
19 липня 2019 13:59

Сьогодні в Одесі відбулось VІ засідання Керівного комітету проєкту «Удосконалення інтегрованого управління кордонами на українсько-молдовському кордоні».

У заході взяли участь керівник сектору представництва ЄС в Україні, Голова Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні, представники міжнародної організації з міграції в Україні та Молдові. Також учасниками засідання були співробітники Держприкордонслужби України, Одеської митниці ДФСУ, митної служби Молдови та Генерального інспекторату прикордонної поліції МВС Молдови.

Під час засідання учасники представили основні досягнення в рамках впровадження проєкту, обговорили проблемні питання та етапи його реалізації за усіма компонентами.

Зокрема презентовані поточні результати робіт з модернізації інфраструктури пунктів пропуску зі спільним контролем «Кучурган-Первомайськ» та «Рені-Джурджулешти».

Варто зазначити, що учора представники ЄС та МОМ побували в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби, у тому числі здійснили робочий візит у пункт пропуску «Кучурган». За результатами поїздки експертами зазначено, що станом на 18 липня понад 70% загального обсягу робіт в обидвох пунктах пропуску завершено.

Крім того, на перемовинах учасники розглянули статус виконання компоненту по роботі спільного контактного пункту в пункті пропуску зі спільним контролем «Паланка». Додамо, що 10 липня роботу цього контактного пункту запущено в тестовому режимі строком на 30 діб. Надалі передбачено проведення робочої зустрічі Сторін щодо вирішення проблемних питань, які виникали в процесі тестової роботи КП «Паланка».

Серед іншого, партисипанти розглянули статус виконання компоненту з обміну інформацією про осіб і транспортні засоби, якими вони перетинають українсько-молдовський кордон.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси